logo CrossFit Roeselare

Crossfit Coaches / Crossfit trainers

 

Coach Stef Verbaeys
 

In 2008 studeerde ik af als opvoeder en ging direct van start in GBJ De Zande Ruiselede, een gesloten instelling voor minderjarige delinquenten, waar sport een belangrijke uitlaatklep is voor de geplaatste jongeren. Omdat een beetje ‘body’ wel nuttig is als opvoeder besloot ik zo’n 6 jaar geleden mij in te schrijven in de lokale fitnessclub. Met het juiste voedingsprogramma en trainingsschema boekte ik al snel vooruitgang en het ‘bodybuildingsaspect’ primeerde. Hoe meer gewicht en minder vet des te beter. 
 
Ondertussen bleek ik de werking zo goed te kennen dat ik in bijberoep aan de slag ging in het fitnesscentrum. Het begeleiden van de mensen in hun sportbeoefening gaf mij voldoening maar toch ontbrak er iets… Ik besloot dan maar om afgelopen jaar in avondschool de opleiding ‘personal coach’ te starten. 
 
Jaar in jaar uit bleef ik enkel met gewichten geïsoleerde oefeningen trainen. Op den duur geraakte mijn trainingen in een sleur en werd het ook duidelijk dat ik nooit aan mijn conditie had gewerkt. Op een dag leerde ik via een vriendin en medecoach Jannick CrossFit kennen. Na het uitvoeren van mijn eerste WOD (workout of the day) in ons fitnesscentrum was ik direct overtuigd. Vanaf dan CrossFitten we telkens de gym gesloten was. De drukte van een regulier fitnesscentrum verleende ons immers de nodige ruimte niet. We misten echter de ringen, rekken, plyoboxen, medecinballs, kettlebells,… Hoe konden we immers ooit een muscle-up leren zonder de nodige ringen?!
 
Aangezien er in West- Vlaanderen geen officiële CrossFitboxen te vinden waren besloten we om 3x per week in Aalst te CrossFitten. We wilden nieuwe oefeningen leren, onze bestaande kennis uitbreiden en ondertussen ervaringen opdoen van coach Tanguy met in ons achterhoofd ooit zelf een box op te richten.
 
Plots ging alles snel. We schreven ons in voor de cursus ‘Level 1 CrossFitcoach’ in Finland en slaagden beiden met glans. We gingen onmiddellijk op zoek naar een geschikt pand om zo ook Brugge te kunnen verrijken met het schitterende concept dat CrossFit biedt.
 

Sportervaringen/diploma’s:

 

 

Coach Jannick Verhelst
 

Hoewel ik net als mijn collega coach Stef aan het werk ben als opvoeder binnen dezelfde instelling ligt mijn reden tot sporten ergens anders.

Al vroeg, ondertussen al 11 jaar geleden, zag ik wat er allemaal mogelijk was met het menselijke lichaam. Ik zag mooie sterke mensen op televisie of op de straat en besloot voor mezelf dat ik dit ook ambieerde. Ik koos ervoor om me te focussen op het uiterlijk, dit lukte aardig hoewel alle begin moeilijk is en ik vele fouten maakte.


Ik concentreerde me dus vooral op hypertrofie-training, hoewel er regelmatig ook gezwommen werd. Ik hield me hier zo’n 10 jaar met bezig. Los van deze trainingen had/heb ik een avontuurlijk kantje en besloot ik ook een diepzeeduikbrevet te gaan behalen en ook dikwijls te klimmen.


Mijn trainingen leken me wel voldoende en naar wat ik toen dacht waren ze ook wel intensief. Ik bleef deze mening behouden tot ik via de sociale media CrossFit leerde kennen. Ik zag hoe mannen en vrouwen, voor mij op dat ogenblik, waanzinnige trainingen volbrachten. Ik volgde dit een tijdje en besloot bepaalde elementen in mijn trainingen in te plannen. Dit bleek een verrijking. Samen met een vriendin kon ik mijn trainingspartner (coach Stef) overhalen dit ook eens te proberen. Beiden waren we er onmiddellijk voor gewonnen en we keken nooit meer achterom. Overal waar we konden voerden we WOD’s uit, hoewel dit niet altijd makkelijk is. Hier wil ik dan ook Lifetime Fitness te Beernem erg bedanken voor het geduld en de geboden mogelijkheden. Dit kon echter niet blijven duren. Daarom besloten we zelf een CrossFitbox in de buurt te starten. CrossFit Brugge zag het levenslicht!

 

Sportervaringen/diploma’s:

 

  • 11 jaar ervaring in fitness/hypertrofie training
  • Openwater diver
  • indoor klimervaring
  • Initiator fitness i.o.
  • personal training i.o.
  • CrossFit level 1 trainer
  • Weightlifting trainer
  • Gymnastics trainer
  • Kettlebell trainer
  • Powerlifting trainer

 

Crossfit Roeselare © / Site by website by G.O.A.T.   privacy