logo CrossFit Roeselare

Healthy Food

Sport alleen is niet voldoende, kies de juiste voeding tijdens het sporten!


Na een intensieve workout stoppen aan een naburige frituur of pittazaak, ieder zijn keus maar wij streven toch een evenwichtige voeding na om onze prestaties, resultaten, figuur en vooropgestelde doelen te behalen. 
 
Maar wat houdt dit dan precies in, waar moeten we op letten en wat is gezonde voeding nu net?
In vele diëten raadt men aan om koolhydraten en proteïnen te eten en zoveel mogelijk alle vetten te vermijden.  Uw lichaam heeft echter deze vetten broodnodig, het is alleen een kwestie van de juiste vetten te kiezen. De verkeerde koolhydraten daarentegen zijn snelle suikers en teveel aan suikers zorgt voor een hogere insulineafgifte in uw bloed. Een chronische stijging kan leiden tot hyperinsulinemie. Hyperinsulinemie wordt gelinkt met obesitas, verhoogde cholesterol en bloeddruk,  stress en depressies en een groot arsenaal aan ziektes.  
 
Het belangrijkste is om een correcte balans te vinden tussen koolhydraten, vetten en proteïnen. CrossFit schrijft deze verdeling voor: Proteïnen 30%, Koolhydraten 40% en vetten 30%. Onze proteinen moeten we gevarieerd halen uit mager vlees (kip, kalkoen, rundsvlees,…), vis, eieren en melkproducten. Voor vetten verkiezen we de onverzadigde die we het meest terugvinden in plantaardige olie (olijfolie, kokosolie, canolaolie,…) en vis. Daarnaast kan er gekozen worden uit avocado’s, olijven, pijnboompitten, zonnebloempitten, cashewnoten, amandelnoten, macadamianoten,… Of ben je eerder een fan van smeerpastas dan is Pindakaas –en sesamzaadpasta (zonder additieven uiteraard) zeker aan te raden!
 
Koolhydraten is de moeilijkste groep en door veel mensen verkeerd bekeken. “Groenten en fruit zijn gezond!” Inderdaad maar niet allemaal. Probeer fruit als bananen, mango’s, papaya’s, dadels, vijgen, rozijnen,… en groenten als maïs, wortels, bieten, erwten te mijden. Indien mogelijk probeer je zoveel mogelijk koolhydraten uit groenten en fruit te halen en kan je dit eventueel aanvullen met aardappelen, pasta, rijst, quinoa,… Laat frieten, brood, chips, snoep, frisdranken,.. achterwege. 

Is dit allemaal teveel voor u? Hou dan dit zinnetje in uw achterhoofd: 
Baseer uw dieet op mager vlees, groene (tuin)groenten, noten&zaden, wat fruit, beetje zetmeel en GEEN suiker!
 

Tenslotte nog twee aandachtspunten: 

 

Wens je hier meer info over of heb je vragen, stap gerust naar ons toe in de box!

Check ook zeker het ‘Paleodiet’ en ‘The Zone-diet’, twee diëten die vele CrossFitters gebruiken. 

 

Crossfit Roeselare © / Site by website by G.O.A.T.   privacy