logo CrossFit Roeselare

Leden aan het woord

 


Kristien, fitte vrouw op pensioen
CrossFit als ondersteuning sprinttraining atletiek 

CrossFit heeft een gigantische variatie en staat in voor een veelzijdige training van het lichaam. Alle spieren worden getriggerd. Elke training is anders, dit zorgt ervoor dat ik altijd gefocust blijf. 

Dankzij de coaches en de beperkte groepen, voer ik de diverse oefeningen zo juist mogelijk uit. De CF spreekt spieren aan die ik in een normale sprinttraining niet gebruik, daar komen meestal enkel oefeningen voor die zich op looptechniek toespitsen. 

CF combineert kracht, lenigheid, conditie èn snelheid. Door bvb de boxjumps, de squats in alle mogelijke variaties heb ik dit jaar heel wat gewonnen zowel bij het starten uit startblok als de eindjump. Ook de rompstabiliteit is er enorm op vooruitgegaan. De algehele combinatie van workouts en begeleiding zorgt ervoor dat CrossFit me vooruit helpt op de piste, maar ook in het algemeen, gezien CF gebaseerd is op dagdagelijkse bewegingen.

Leen, gebouwenbeheerder stad RSL

CrossFit is niet hetzelfde als een reguliere fitness. Je werkt een specifieke work-out af in een beperkte groep, met materiaal en begeleiding. Alle soorten trainingen komen aan bod: kracht, lenigheid, stabiliteit, uithouding, enzovoort. Ook alle spiergroepen worden getraind; het is voortdurende reeks met gevarieerde work-outs voor je hele lichaam. Het is echt wel intens, maar dat diep gaan vind ik leuk en heb ik nodig. Je kan telkens ook nog zelf bepalen hoe diep je wil gaan en achteraf evalueren.De begeleiding daarbij vind ik echt een surplus.eleiding daarbij vind ik echt een surplus.

 

Joke, moeder van 3 tieners. 

Ik wou en zou iets veranderen aan mijn basisconditie, die aanvankelijk 0,0 was. Respectvolle en gemotiveerde trainers konden me steeds overtuigen door te zetten. Op mijn eigen tempo maak ik vorderingen, geen enkele training is dezelfde, het is boeiend om bij te leren. Crossfit is voor mij verruimend op fysiek en mentaal vlak. Mijn conditie gaat erop vooruit en ik voel me beter in mijn vel, een fitte, stoere mama voor mijn gezin. Door meer te bewegen denk ik bewuster na over gezond eten. Dit laat ik niet meer los!
 


Delphine, commercieel bediende die graag sport in haar vrije tijd.
 

Voor ik begon met crossfit, sportte ik al regelmatig maar de motivatie was bijna volledig verdwenen: iedere week dezelfde fitness workout, spinningles, bodystep, etc. Sinds ik gestart ben met crossfit, heb ik me nog geen dag verveeld. Sporten is geen opdracht meer, ik kijk uit naar iedere workout want geen enkele WOD is dezelfde. Crossfit zorgt ervoor dat je je grenzen leert aftasten; je lichaam is tot veel meer in staat dan je hoofd kan vatten. Het afzien in groep, de voldoening achteraf, het telkens opnieuw uitgedaagd worden: het is iets wat ik nooit meer zou kunnen missen! Dat ik daarbii stuk voor stuk schitterende mensen heb leren kennen is de kers op de taart.

 

 

 

Crossfit Roeselare © / Site by website by G.O.A.T.   privacy